Reacția PSRM la adresarea mai multor candidați la prezidențiale către comunitatea internțională privind riscul fraudării alegerilor

  • 27 Septembrie 2020 12:34
Reacția PSRM la adresarea mai multor candidați la prezidențiale către comunitatea internțională privind riscul fraudării alegerilor

Partidul Socialiștilor respinge acuzațiile privind fraudarea alegerilor prezidențiale, aduse de mai mulți concurenți ce s-au adresat instituțiilor internaționale pentru  semnala nereguli admise de PSRM și de Igor Dodon, în această privință.

Într-un comunicat de presă, formațiunea aflată la guvernare afirmă că reacția candidaților pe care îi numește pro-europeni, ar fi o ”isterie” ce trădează ”panica lor în legătură cu faptul că știu că vor pierde alegerile prezidențiale”.

PSRM mai afirmă că falsificare alegerilor nu este posibilă.

”Falsificarea alegerilor nu poate nicidecum avea loc, cu atât mai mult la secțiile de votare în Rusia, unde vor fi deschise doar 17, comparativ cu 30 doar în Italia. Numărul total al secțiilor de votare în occident, comparativ cu cel din Rusia, este de câteva ori mai mare. Cât privește votul cetățenilor moldoveni din regiunea transnistreana, regiunea rămâne închisă pentru deplasări până la 1 decembrie. PSRM îndeamnă toți participanții la procesul electoral să meargă la întâlniri cu cetățenii, să le explice programul lor electoral, cum văd ei dezvoltarea țării și soluționarea problemelor cetățenilor. În același timp, îndemnăm observatorii internaționali să atragă atenție la argumente, nu la acuzațiile isterice și false ale celor care s-au împăcat deja cu ideea eșecului la alegeri”, se arată în comunicatul PSRM.

Menționăm că PSRM nu a înaintat oficial un candidat la prezidențiale, dar mai mulți deputați socialiști conduc grupul de inițiativă ce a colectat semnături în susținerea actualului președinte, Igor Dodon, ce candidează independent.

Mai mulți candidați la prezidențiale au adresat o scrisoare reprezentanților comunității internaționale în legătură cu o posibilă fraudare a alegerilor prezidențiale de către actualul președinte, Igor Dodon, și PSRM. Scrisoarea este semnată de Maia Sandu de la PAS, Tudor Deliu de la PLDM, Octavian Țîcu de la PUN, Dorin Chirtoacă de la Mișcarea Politică Unirea și Renato Usatîi de la formațiunea Partidul Nostru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău