Reacția Procuraturii la declarațiile lui Viorel Morari

  • 02 Mai 2020 11:17
Reacția Procuraturii la declarațiile lui Viorel Morari

Procuratura Generală menționează, ca urmare a declarațiilor șefului suspdenat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, că nu intră în polemici cu inculpații. „Este o reacție firească a unui inculpat și urmărit penal, pe care-l așteptăm cu probe în instanță și procuratură”, precizează PG într-un comentariu citat de IPN.

„Înțelegem și ne pare rău pentru starea de neputință, agonie și isterie în care se află mai ales acum, când vociferează acuzații la indicația celor, pe care i-a acoperit cât timp a fost în funcție. Prestația în cadrul emisiunii a reconfirmat temeinicia deciziilor luate în privința sa”, precizează Procuratura Generală.

Viorel Morari a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că procurorul general-adjunct, Ruslan Popov, are tangențe directe cu politicul. Iar procurorul general al Republicii Moldova este ghidat de către procurorul general-adjunct, care ar primi indicații de la guvernare. „Stoianoglo este incompetent sau pur și simplu este ghidat din spate de către adjunctul său superb Popov”, a spus Morari.

Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie, fiind învinuit de „abuz de serviciu”, „fals în acte publice” și „amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată pe 12 februarie. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, acesta fiind bănuit de „îmbogățire ilicită” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu”. Morari a fost eliberat din arest, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 februarie. Viorel Morari pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău