Reacția Procuraturii Generale în legătură cu declarațiile la adresa instituției

  • 10 August 2021 16:55
Reacția Procuraturii Generale în legătură cu declarațiile la adresa instituției

Procuratura Generală a venit cu o reacție după ce președinta Maia Sandu a declarat că Procuratura nu oferă siguranța că persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi și în continuare teritoriul Republicii Moldova, așa cum au procedat și alte persoane controversate.

Aceasta susține că nu a văzut interes din partea procuraturii pe marginea acestui subiect, inclusiv prin faptul că din reprezentanții celor trei procuraturi, a venit doar unul la ședința CSS, ceilalți fiind în concediu. „Procuratura este în concediu și la propriu, și la figurat”, a declarat Maia Sandu.

Procuratura Generală a anunțat că nu va comenta declarațiile făcute la adresa instituției. „Răspunsul Procuraturii la orice atentat asupra independenței sale instituționale și procesuale va fi proporțional gravității unor astfel de atacuri”, se arată într-un comunicat. 

Amintim că ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că a propus un proiect de lege care prevede evaluarea activității procurorului general și instituirea răspunderii disciplinare a acestuia.

Potrivit ministrului, ambele mecanisme prevăd posibilitatea demiterii procurorului general, în cazuri întemeiate, la propunerea Consiliului Superior al Procuraturii. Astfel, prevederile extind procedurile existente în legislație care se referă la procurori și față de procurorul general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău