Reacția Procuraturii Generale cu privire la cazul de la Vulcănești

  • 03 Iunie 2019 17:11
Reacția Procuraturii Generale cu privire la cazul de la Vulcănești

Procuratura Generală anunță despre transferul dosarului cu privire la cazul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, în urma căruia un bărbat a murit împușcat.

Astfel, pentru a exclude orice grad de neîncredere și interpretare eronată cu privire la caracterul obiectiv al investigațiilor cazului, procurorul general a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni și a transmis-o pentru examinare Direcției generale de urmărire penala a Inspectoratului General al Poliției al MAI, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că în noaptea crimei, ofițerii de poliție au reținut persoana bănuită, care ulterior a fost pusă sub învinuire și la demersul procurorului plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, care s-au aflat la fața locului în momentul crimei, sunt căutate de poliție pentru a fi aduse și audiate.

Urmare a manifestației de vineri, din fața sediului Procuraturii Generale, un grup de locuitori ai satului Vulcănești a fost primit de către reprezentanţii conducerii instituției, cazul fiind luat la control și studiat. Potrivit Procuraturii, nu au fost identificate date care ar confirma temeinicia alegațiilor protestatarilor. Totuși, pentru a exclude orice grad de neîncredere, procurorul general a transmis cauza Direcției generale de urmărire penală a IGP.

Totodată, Procuratura Generală a luat act și de declarațiile expuse în cadrul audienței privind pretinse fapte de corupere și a dispus Procuraturii Anticorupție investigarea respectivelor aspecte. Concomitent, PG a dispus și cercetarea aspectelor ce țin de legalitatea atribuirii și deținerii dreptului de port armă de către învinuit.

 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
2,63 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:2,6 m/s
Tue
3 °C
Wed
4 °C
Thu
2 °C
Fri
3 °C
Sat
4 °C

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4865 -0.0797
USD 17.6756 -0.0547
RON 4.0761 -0.0176
UAH 0.7201 -0.0059
RUB 0.2823 -0.0047
Arhivă Radio Chișinău