Reacția Procuraturii Generale cu privire la cazul de la Vulcănești

  • 03 Iunie 17:11
Reacția Procuraturii Generale cu privire la cazul de la Vulcănești

Procuratura Generală anunță despre transferul dosarului cu privire la cazul din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, în urma căruia un bărbat a murit împușcat.

Astfel, pentru a exclude orice grad de neîncredere și interpretare eronată cu privire la caracterul obiectiv al investigațiilor cazului, procurorul general a retras cauza penală din gestiunea IP Nisporeni și a transmis-o pentru examinare Direcției generale de urmărire penala a Inspectoratului General al Poliției al MAI, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii se menționează că în noaptea crimei, ofițerii de poliție au reținut persoana bănuită, care ulterior a fost pusă sub învinuire și la demersul procurorului plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte patru persoane, care s-au aflat la fața locului în momentul crimei, sunt căutate de poliție pentru a fi aduse și audiate.

Urmare a manifestației de vineri, din fața sediului Procuraturii Generale, un grup de locuitori ai satului Vulcănești a fost primit de către reprezentanţii conducerii instituției, cazul fiind luat la control și studiat. Potrivit Procuraturii, nu au fost identificate date care ar confirma temeinicia alegațiilor protestatarilor. Totuși, pentru a exclude orice grad de neîncredere, procurorul general a transmis cauza Direcției generale de urmărire penală a IGP.

Totodată, Procuratura Generală a luat act și de declarațiile expuse în cadrul audienței privind pretinse fapte de corupere și a dispus Procuraturii Anticorupție investigarea respectivelor aspecte. Concomitent, PG a dispus și cercetarea aspectelor ce țin de legalitatea atribuirii și deținerii dreptului de port armă de către învinuit.

 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
23 °C
cer senin
Umiditate:60 %
Vint:4,1 m/s
Sun
25 °C
Mon
23 °C
Tue
24 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 24 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău