Reacția Procuraturii Anticorupție la declarațiile lui Andrei Năstase

  • 01 Iulie 2019 14:14
Reacția Procuraturii Anticorupție la declarațiile lui Andrei Năstase

Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție la declarațiile ministrului de Interne în cadrul unei solicitări către Procuratura Generală privind inițierea mai multor demersuri în privința unor persoane care ar fi fost implicate în „Laundromatul„ rusesc.

„Procuratura Anticorupție respinge acuzațiile, lansate în spațiul public, astăzi, de către ministrul afacerilor interne cu privire la pretinse acte de corupție, comise de către persoane publice, inclusiv procurori din cadrul PA. De asemenea, Procuratura Anticorupție este interesată să se desfășoare, în mod urgent, o anchetă interna, în cadrul căreia va putea oferi toate explicațiile necesare în vederea infirmării acuzațiilor aduse”, se arată în comunicatul Procuraturii.

Andrei Năstase face referire în cererea la mai multe ordonanțe emis de judecătorii Luiza Gafton, Viorica Mihaila, Igor Mînăscurtă. În cazul judecătorului Vitalie Zaporojan, ordonanța dată a fost executată prin încheierea executorului judecătoresc Mocan Svetlana. Potrivit ministrului, despre existența acestor ordonanțe a cunoscut procurorul Adriana Bețișor, însă nu ar fi pornit cauze penale și nu i-ar fi cercetat pe acești magistrați pentru pronunțarea actelor judecătorești nominalizate. 

De asemenea, Năstase susține că Adriana Bețișor, acționînd în vederea obținerii unei decizii favorabile inculpatului Doboș Ruslan Vladimir, care a fost condamnat la 9 ani închisoare și la 5 ani închisoare, iar conform art.84 CP – 12 ani închisoare cu executarea în penitenciar de tip închis, l-a determinat pe adjunctul Procurorului General, Roșioru Mircea, să emisă dispoziția din 28 mai 2018, prin care s-a dispus participarea în ședința de judecată în Curtea de Apel Chișinău și reprezentarea învinuirii în numele statului în cauza penală în privința lui Doboș Ruslan, de către un grup de procurori constituit din: Adriana Bețișor, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție și procurorul în procuratura Chișinău Vitalie Călugăreanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău