Reacția primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, referitor la informațiile din presă privind compania care a câștigat licitația pentru achiziționarea autobuzelor

  • 11 Februarie 2019 16:33
Reacția primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, referitor la informațiile din presă privind compania care a câștigat licitația pentru achiziționarea autobuzelor

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, califică drept "speculații" declarațiile precum că licitația pentru achiziționarea autobuzelor pentru municipiu nu a fost corectă. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat jurnaliștilor luni.

Anterior, în presă au apărut informații referitor la câștigătoarea licitației care este compania off-hore "Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd." din Ciprul de Nord. 

Totodată, în octombrie 2018, în timpul vizitei în Moldova, Președintele Turciei, Recep Erdogan, a oferit în dar poliției moldovenești două mașini blindate pentru dispersarea demonstranților. Vehiculele blindate TOMA, echipate cu tunuri de gaze și apă, sunt fabricate de "Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd.", care a câștigat licitația pentru livrarea autobuzelor în Moldova. Valoarea contractului se estimează la 80 mil. lei (peste 2 mil. euro). Compania este înregistrată în Ciprul de Nord (teritoriu controlat de Turcia), în zona economică liberă din portul Famagusta.

"Nu sunt nici un fel de interese în spatele acestei licitații. Tot ce stă în spatele licitației sunt acei 400 de mii de oameni care circulă zilnic cu transportul public. Ultimele autobuze au fost cumpărate în 2006. Vineri a fost stabilită compania care va livra autobuze pentru Chișinău. Această companie a livrat autobuze și în Constanța, în Sibiu, Iași și alte orașe. Garanția este de doi ani de zile. Toate speculațiile să rămână speculații. După 13 ani, în loc să ne bucurăm că avem transport dotat cu camere video, cu podea joasă, noi căutăm și aici să arătăm cu degetul", a declarat Ruslan Codreanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău