Reacția Președinției la interdicția de intrare în R. Moldova aplicată deputatului român, George Simion

  • 15 Martie 2021 12:05
Reacția Președinției la interdicția de intrare în R. Moldova aplicată deputatului român, George Simion

Președinția a venit cu o reacție după ce copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), deputatului român, George Simion, i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova.

„Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României. Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, se arată în comunicatul instituției prezidențiale. 

Amintim că George Simion, care intenționa să ajungă la Chișinău pentru a participa la înmormântrea scriitorului Nicolae Dabija, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. 

Într-un live video, pe contul său de Facebook, politicianul român a făcut apel la factori de dicize din cadrul ministerlelor de externe de la Chișinău și București să intervină pentru a i se permite accesul în stanga Prutului.

Amintim că George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până îna anul 2023. Unionistului i-a fost interzis accesul în țara noastră pe 1 octombrie 2018, fiind declarat persona non grata pentru un termen de cinci ani.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul lui George Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău