Reacția președintelui CEC, Dorin Cimil, după ce PAS i-a cerut demisia

  • 17 Septembrie 15:03
Reacția președintelui CEC, Dorin Cimil, după ce PAS i-a cerut demisia

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a venit cu o declarație după ce Partidul „Acțiune și Solidaritate” i-a cerut demisia.

El consideră că nu a luat decizii, nu a întreprins acțiuni și nu a făcut declarații „care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie”. Astfel, președintele CEC susține că a gestionat, „în limita competențelor, transparent și corect”, procesul de înregistrare prealabilă. 

„Referitor la circulara despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC. Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenții, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică. În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de președinte al Comisiei Electorale Centrale", se arată în declarația lui Dorin Cimil. 

Aminti că PAS a cerut demisia lui Dorin Cimil din calitatea de membru și din funcția de președinte al CEC.

Într-un comunicat, formațiunea susține că Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția să devină apolitică și independentă.

„Cu regret, am asistat la acțiuni și declarații din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia”, mai afirmă PAS. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,7 m/s
Sat
14
Sun
17
Mon
18
Tue
19
Wed
18

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău