Reacția președintei CSP la declarațiile premierului Maia Sandu

  • 09 August 2019 14:56
Reacția președintei CSP la declarațiile premierului Maia Sandu

Președinta Consiliului Superior al Procurilor (CSP), Angela Motuzoc, a venit cu o reacție după ce premierul Maia Sandu a criticat decizia instituției de a organiza concurs pentru funcția de procuror general.

Ea susține că legea prevede că trebuie să fie organizat concurs pentru ocuparea funcției de procuror general. „Consiliul s-a conformat și a demarat un concurs în baza legii în vigoare. Așa cum am spus și în ședință: „Dura lex, sed lex”. Cum ar fi credibil un Consiliu Superior al Procurorilor dacă nu s-ar conduce după rigorile legale, dar ar urmări briefinguri?”, a afirmat Angela Mutuzov după ședința CSP.

Potrivit premierului Maia Sandu, această decizie, care nu ține cont de mai multe inițiative privind modificarea procedurii de alegere a procurorului general, ar demonstra că sistemul nu intenționează să se reformeze din interior, din care motiv sunt necesare acțiuni din afara acestuia. În acest sens, șefa executivului a anunțat că va urgenta crearea unui Birou de combatere a corupției și reformare a justiției pe lângă prim-ministru.

Amintim că CSP a luat vineri, 9 august, decizia de a anunța concurs pentru funcția de procuror general, în condițiile în care ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut amânarea acestuia pentru luna septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău