Reacția premierului interimar la decizia CEC privind numărul secțiilor de hotare pentru alegătorii din străinătate

  • 07 Iunie 2021 12:22
Reacția premierului interimar la decizia CEC privind numărul secțiilor de hotare pentru alegătorii din străinătate

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu o reacție la decizia Comisiei Electorale Centrale privind numărul secțiilor de hotare pentru alegătorii din străinătate.

El a dat asigurări că Guvernul va face tot posibilul pentru acoperirea financiară a bunei organizări a scrutinului electoral atât în țară, cât și peste hotare. „Mai mult, Guvernul nu a dat niciun indiciu că nu ar avea capacitatea să acopere cheltuielile pentru deschiderea secțiilor de votare din străinătate, în cazul în care numărul acestora ar fi fost mai mare. Suntem nedumeriți că CEC nu a luat în considerație recomandările colegilor noștri din cadrul misiunilor diplomatice care se vor afla în situația să gestioneze procesul de vot, în mod special în țările în care mulți concetățeni de-ai noștri nu au avut posibilitatea să-și exercite dreptul constituțional de a vota la scrutinul prezidențial din toamna anului 2020. Regretăm că, în contextul pandemic COVID-19, nu s-a ținut cont de faptul că deschiderea mai multor secții de votare ar fi permis o asigurare mult mai eficientă a măsurilor de protecție și distanțare socială”, a declarat Aureliu Ciocoi. 
 
Premierul interimar a încurajat CEC să-și revadă decizia, având în vedere recomandările formulate de MAEIE, „în mod special în cazul țărilor unde s-au format cozi și s-au consumat toate cele 5000 de buletine de vot, chiar și înaintea orei închiderii secților de vot”. 
 
Menționăm că CEC a fost aspru criticat după ce a decis să aprobe un număr de 139 de secții de votare pentru alegătorii din străinătate, în pofida faptului că MAEIE a propus deschiderea a 191 de secții de votare. 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău