Reacția PD la rezoluția privind Acordul de Asociere cu UE, adoptată de Parlamentul European

  • 15 Noiembrie 2018 11:57
Reacția PD la rezoluția privind Acordul de Asociere cu UE, adoptată de Parlamentul European

Reprezentanții Partidului Democrat aflat la guvernare în Republica Moldova consideră că rezoluția critică din Parlamentul European este mai mult un document politic.

Autoritățile de la Chișinău recunosc că există anumite restanțe la implementarea reformelor și vor încerca să remedieze situația, a declarat pentru Radio Chișinău purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

„Nu este vorba despre nedorința de a îndeplini Acordul de Asociere, doar că sunt anumite lacune, anumite întârzieri(...)Este un raport care spune că lucrurile nu merg chiar atât bine cum se dorește, eu nu văd mari probleme în acest sens, contează ca autoritățile de la Chișinău să facă o analiză, deși e bine cunoscut care sunt restanțele și care sunt implementate reformele, pentru ca în contextul dialogului care va continua, să fie foarte clar că R. Moldova rămâne în barca vectorului european și își dorește cu ajutorul moral, nu de fiecare dată financiar, al instituțiilor europene să depășească crizele cu care s-a confruntat(...)Evident că în mare parte e un document bazat pe aspectele politice”, a declarat reprezentantul PD.

Parlamentul European a adoptat, miercuri,  cu 396 de voturi pro și 76 împotrivă, o rezoluție privind implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Deputații europeni au criticat Republica Moldova pentru că regresează în privința implementării standardelor democratice.

De asemenea, raportul relevă că R.Moldova este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra parlamentului, guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului judiciar și mass-media.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău