Reacția PCCOS la imaginile video în care apare ex-judecătorul ucrainean Chaus

  • 17 Mai 2021 12:38
Reacția PCCOS la imaginile video în care apare ex-judecătorul ucrainean Chaus

Procurorii precizează că imaginile video cu ex-judecătorul ucrainean Mykola Chaus, mediatizate în spațiul public, sunt în proces de verificare de către organul de urmărire penală și de către cel care asigură activitatea specială de investigație pe dosarul răpirii acestuia. Precizările vin în contextul unui video în care fostul magistrat declară că nu a fost răpit, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează că, în ceea ce ține de evoluțiile pe dosar, urmărirea penală este în plină desfășurare, iar cele două persoane investigate în această cauză se află în stare de arest. Cu noi informații se va revi „odată ce vor deveni disponibile date cu relevanță de amploare pentru public”.

Fostul judecător din Ucraina, Mykola Chaus, susține că este viu, sănătos, se simte bine și că în acest moment se află în siguranță. Într-un video publicat pe Telegram, ex-magistratul ucrainean menționează că nu poate spune unde se află, dar este nevoit să dea de știre pentru că mulți încearcă să speculeze cu o așa-zisă răpire. Potrivit lui, cu îi este convenabil acest lucru, rămâne doar să ne dăm seama. „Oamenii implicați se temeau și se tem că am să mă întorc și am să încep a vorbi. Le mulțumesc prietenilor mei care m-au ajutat să fug de la închisoare și de la moarte sigură”, a mai spus Mykola Chaus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău