Reacția PCCOCS la secvențele video în care apare Ilan Șor

  • 05 August 13:13
Reacția PCCOCS la secvențele video în care apare Ilan Șor

PCCOCS vine cu precizări în legătură cu secvențele video pretins ridicate în cadrul perchezițiilor.

„În legătură cu informațiile difuzate miercuri seara la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV cu privire la un fișier cu imagini video pretins extrase dintr-un calculator ce ar fi fost ridicat în cadrul unor percheziții într-un local, efectuate de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), instituția precizează următoarele:
1. La data de 7 iulie curent, PCCOCS de comun cu SIS, au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Alte acțiuni de urmărire penală pe adresa indicată nu s-au efectuat.
2. În cadrul percheziției la fața locului NU au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care, conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice.
3. Până la această etapă, rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori.
4. Fiind unica autoritate responsabilă de gestionarea dosarului respectiv, Procuratura nu a identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii;
5. Până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent;
6. Investigațiile pe dosarul inviolabilității vieții personale a judecătorului continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj. La această etapă, pe dosar sunt șase persoane plasate în arest preventiv.
7. Procuratura va informa suplimentar despre avansarea investigațiilor pe dosar”, se arată în comunicatul Procuraturii. 
 
Potrivit informațiilor făcute publice de jurnaliștii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o adevărată rețea de trolli plătită cu bani grei, care ar fi avut menirea de o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Rețeaua de trolli a fost anihilată de oamenii legii, înainte ca imaginile video trucate și denigratoare să apară în spațiul public.

Potrivit JurnalTV, filmulețul ar fi fost creat pentru a fi răspândit pe internet înaintea alegerilor parlamentare anticipate și pentru a induce opiniei publice ideea că Sandu ar fi luat bani de la Șor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:4,74 m/s
Sun
16
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
8

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău