Reacția Patriarhiei Ruse după recunoașterea autocefaliei Bisericii Ucrainei de către Constantinopol

  • 12 Octombrie 2018 09:20
Reacția Patriarhiei Ruse după recunoașterea autocefaliei Bisericii Ucrainei de către Constantinopol

Patriarhia de Constantinopol a comis o acțiune anticanonică fără precedent care nu este altceva decât o încercare de a distruge fundamentele sistemului canonic orthodox, a declarat președintele Direcției pentru relația Bisericii cu societatea din cadrul Patriarhiei Ruse, Vladimir Legoida.

El a subliniat că decizia Patriarhiei Ecumenice făcută publică în urma ședinței Sfântului Sinod al acesteia din 9-11 octombrie a.c. ”nu poate fi calificată altfel decât în acest fel”.

Vladimir Legoida a precizat că Biserica Ortodoxă Rusă va veni cu o reacție oficială la gestul Patriarhiei de Constantinopol în cadru ședinței Sfântului său Sinod care va avea loc la 15 octombrie, la Minsk.

Autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost recunoscută joi, 11 octombrie, de către Patriarhia Ecumenică de Constantinopol.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Egumenice, Sfântul Sinod al acesteia a discutat în particular chestiunea ecleziastică a Ucrainei, în prezența Arhiepiscopului Daniel din Pamfilon și a Episcopului Ilarion de Edmonton, Exarhi Patriarhali în Ucraina, și, în urma unor deliberări amănunțite, a decretat reînnoirea deciziei deja făcute ca Patriarhia Ecumenică să procedeze la acordarea Autocefaliei Bisericii Ucrainei.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău