Reacția Moldovagaz la amenințările Gazprom: „Moldovagaz va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de Gazprom în luna octombrie”

  • 04 Octombrie 2022 17:24
Reacția Moldovagaz la amenințările Gazprom: „Moldovagaz va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de  Gazprom în luna octombrie”

„SA „Moldovagaz”, ca și până acum, va depune toate eforturile pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de  „Gazprom” în luna octombrie”, a scris pe Telegram Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz.

„În ceea ce privește mecanismul de rambursare a datoriilor istorice, coordonarea acestei probleme, din cauza unor circumstanțe obiective, este în afara competenței conducerii companiei.

SA „Moldovagaz” este pregătită să ducă în viitorul apropiat negocieri cu principalii acționari ai întreprinderii și să prezinte propuneri specifice pentru soluționarea litigiilor.

În același timp, vreau să asigur consumatorii că întreprinderile de transport și distribuție a gazelor naturale ale grupului de companii Moldovagaz sunt pregătite să lucreze în situație de urgență, în strictă conformitate cu legislația națională și deciziile autorităților centrale ale Republicii Moldova”, a menționat președintele Consiliului de Administrație SA Moldovagaz, Vadim Ceban.

Amintim că Gazprom amenință cu tăierea completă a livrărilor de  gaze, dacă Republica Moldova nu plătește până la 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău