Reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

  • 19 August 2021 14:59
Reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a comentat declarațiile de astăzi ale procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Cetățenii îl plătesc cu 34 de mii de lei pe lună nu ca să facă politică, dar ca să prindă hoții. Nu prea a prins hoți, dar se vede lider al opoziției. De minciuni nu mai spun nimic. L-a eclipsat și pe Dodon. De exemplu, a spus că la ultima ședință a CSS-ului i s-ar fi dat indicații să deschidă dosare penale pe liderii BECS. Dincolo de faptul că sunt minciuni sfruntate, la ultima ședința Stoianoglo nici măcar nu a fost prezent… Pot să continui. Dar mă opresc prin a face o concluzie tristă: Procuratura Generală a devenit ultima speranță a hoților”, a declarat Litvinenco. 

Procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a plâns că în societate ar exista o campanie de denigrare împotriva sa și a instituției pe care o conduce. În cadrul unei conferințe de presă, el a adus acuzații președintei Maia Sandu, spunând că ar încerca să-și subordoneze instituția și să spună în ce direcții ar trebui să meargă anumite anchete. Stoianoglo mai acuză actuala guvernare de presiune politică.

Alexandr Stoianoglo a spus că nu-și va da demisia și a declarat public că „procuratura nu va accepta indicații și că nu va acționa la emoții”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău