Reacția ministrului de Externe, Oleg Țulea, la acuzațiile lui Iurie Reniță privind împărțirea funcțiilor de ambasadori

  • 23 Iunie 2020 14:55
Reacția ministrului de Externe, Oleg Țulea, la acuzațiile lui Iurie Reniță privind împărțirea funcțiilor de ambasadori

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a venit cu o reacție la acuzațiile deputatului Platformei DA, Iurie Reniță, privind împărțirea funcțiilor de ambasadori. El a afirmat că „orice declarație politică, de natură să prejuducieze autoritatea și credibilitatea instituțiilor Serviciului Diplomatic, precum și orice tentativă de a influența procesele din interiorul MAEIE, este regretabilă”.

„Am deplina convingere că în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene activează oameni profesioniști, dedicați promovării intereselor Republicii Moldova pe plan extern și protejării drepturilor cetățenilor săi. În ceea ce privește subiectul numirii ambasadorilor, menționez că orice promovare în cadrul Serviciului Diplomatic este realizată în strictă conformitate cu prevederile legale, în baza principiilor de meritocrație și profesionalism”, a subliniat Oleg Țulea, într-un mesaj postat pe Facebook. 

Menționăm că Iurie Reniță a declarat că președintele Igor Dodon, dar și democrații Pavel Filip și Dumitru Diacov ar împărți funcțiile de ambasadori ai Republicii Moldova.
„Astăzi ei sunt preocupați exclusiv de promovarea în funcțiile de ambasadori a clientelei lor politice, care i-au servit cu supușenie și docilitate în ultimii ani. Chestiunea desemnării noilor ambasadori a devenit, pentru a câta oară, o târguială în stil balcanic și fanariot, dar și cu multiple elemente sovietice și ex-sovietice între Dodon, Filip și Diacov. Anume aceste persoane împart în dreapta și în stânga aceste funcții pentru clientela lor politică”, a spus deputatul.

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău