Reacția ministrului Andrei Spînu la anunțul transportatorilor privind sistarea curselor regulate naționale

  • 02 Februarie 2022 13:35
Reacția ministrului Andrei Spînu la anunțul transportatorilor privind sistarea curselor regulate naționale

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu la anunțul transportatorilor privind sistarea curselor regulate naționale

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: "... să se revolte pasagerii". E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente. Iar celor din acest grup mic de transportatori, le recomand să: înceapă să renoveze parcul de autobuze; crească nivelul de calitate a serviciilor de transport; să elibereze tichete pasagerilor; să întrețină autobusele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii; să se gândească la oameni în primul rând și la clienții lor. La final, săptămâna viitoare voi avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință vom lua decizia finală”,  a declarat Andrei Spânu, într-un mesa postat pe o rețea de socializare, prezentând și mesajul care ar fi fost plasat într-un grup de transportatori de către organizatorul protestului.

Reacția ministrului Andrei Spînu la anunțul transportatorilor privind sistarea curselor regulate naționale

Operatorii de transport rutier vor suspenda activitatea rutelor regulate naționale timp de trei zile, pe 7, 8 și 9 februarie. Este o acțiune de protest, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.  

Activitatea pe rute va fi reluată pe data de 10 februarie. „Eschivarea în continuare a MIDR de a se conforma cadrului legal pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și creează premize pentru abandonarea rutelor pe o perioadă nedeterminată. După reluarea activității pe rute, preconizată pentru data de 10 februarie 2022, APOTA va anunța despre deciziile sale legate de problema tarifelor”, se arată în declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău