Reacția Ministerului Sănătății la acțiunile CNA ce vizează Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

  • 18 August 2020 11:06
Reacția Ministerului Sănătății la acțiunile CNA ce vizează Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

Ministerul Sănătății a venit cu o reacție la acțiunile CNA ce vizează Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

„În contextul percheziţiilor efectuate de către ofiţerii CNA, în cadrul Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, menționăm că, atât instituția vizată, cât și Ministerul vor coopera cu organele de drept pentru a oferi toate informațiile necesare privind elucidarea cazurilor investigate. MSMPS condamnă cu vehemenţă actele de corupţie printre angajaţi şi reiterează importanța respectării prevederilor legislației. Totodată, ne exprimăm regretul faţă de situaţia creată şi anunţăm că asemenea cazuri nu vor fi tolerate”, se arată în comunicatul instituției. 

Menționăm că CNA a precizat că este vorba despre percheziții, efectuate cu scopul de a obține probe, în dosarele pornite de procurori și CNA, pe marginea pretinderii și acceptării de bani de către angajații CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar și pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viață.

Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcționarii publici primeau de la pacienți sume cuprinse între câteva sute de euro și zeci de mii de lei.

Acțiuni similare se desfășoară concomitent și la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri și aducerea la cunoștință a statutului de bănuit.

 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău