Reacția „Metalferos” la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

  • 20 August 2020 15:39
Reacția „Metalferos” la declarațiile procurorului general, Alexandr Stoianoglo

Conducerea SA „Metalferos” își exprimă îngrijorarea în legătură cu noile acuzații lansate în spațiul public la adresa companiei. După ce procurorul general a anunțat astăzi, 20 august, că statul a fost prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei în dosarul „Metalferos”, administrația companiei menționează că Alexandr Stoianoglo „a fost indus în eroare intenționat de către anumite persoane cu interes vădit de a calomnia și de a distruge „Metalferos”, transmite IPN.

„Ne exprimăm nemulțumirea că toate tentativele noastre din ultimul timp de a obține o investigare obiectivă a tuturor informațiilor despre companie s-au sfârșit prin nedorința organelor competente de a face acest lucru. Ținem să subliniem că toate informațiile despre pretinsele prejudicii aduse bugetului statului de către către SA „Metalferos” nu sunt constatate de către organe competente, ci se se bazează pe presupuneri și bârfe. Cerem organelor fiscale sau altor organe abilitate să facă investigatiile de rigoare, pentru a contesta toate informațiile false aduse la adresa companiei”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei.

SA „Metalferos” face apel la corectitudine și cere investigarea obiectivă a tuturor acuzațiilor ce i se aduc.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat într-o conferință de presă că SA „Metalferos” avea conexiuni în activitate doar cu anumite companii, cu care au fost încheiate contracte de livrare a metalelor. Pe conturile acestor firme au fost transferate, în medie, până la 280 de dolari per tonă. Sumele, ulterior, erau lichefiate în baza unor acte de achiziție a metalelor de la persoane fizice, preponderent din stânga Nistrului. În realitate, metalele erau procurate de la colectori din Republica Moldova, la un preț de circa 150 de dolari pentru o tonă, diferența fiind sustrasă de către învinuiți. În urma realizării acestei scheme, statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 1,2 miliarde de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău