Reacția Marii Britanii și a Olandei, după ce Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis

  • 20 Octombrie 2018 17:34
Reacția Marii Britanii și a Olandei, după ce Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis

Marea Britanie a anunțat, sâmbătă, că analizează „următorii pași”, după ce Arabia Saudită a recunoscut, pentru prima dată, că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Turcia.

„Transmitem condoleanțe familiei lui Jamal Khashoggi, după confirmarea decesului acestuia. Analizăm raportul saudiților și următorii pași. După cum a declarat ministrul de externe, aceasta este o faptă îngrozitoare, iar cei responsabili trebuie trași la răspundere”, precizează un comunicat al Ministerului britanic de Externe.

Totodată, premierul olandez, Mark Rutte, a declarat că sunt necesare investigații suplimentare în acest caz:

„Multe lucruri rămân încă incerte. Ce s-a întâmplat? Cum a murit? Cine este responsabil? Mă aștept și sper ca toate faptele relevante să fie clarificate cât mai curând posibil”, a declarat Rutte, la Copenhaga, subliniind că este nevoie de o „anchetă detaliată”.

Arabia Saudită a comunicat, sâmbătă, că Jamal Khashoggi a murit după izbucnirea unei altercații între acesta și persoanele cu care acesta s-a întâlnit la consulatul din Istanbul. Anunțul Arabiei Saudite survine după două săptămâni în care aceasta a negat că ar avea legătură cu dispariția sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău