Reacția lui Vladimir Plahotniuc la anunțul Procuraturii privind punerea sub sechestru a proprietăților sale din străinătate (ZdG)

  • 13 Octombrie 2020 11:05
Reacția lui Vladimir Plahotniuc la anunțul Procuraturii privind punerea sub sechestru a proprietăților sale din străinătate (ZdG)

Vladimir Plahotniuc este „nedumerit de modul în care se face justiție în Republica Moldova”, susține avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, cu referire la anunțul Procuraturii Generale, cum că proprietățile acestuia, estimate la peste 160 milioane de lei, urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția, informează Ziarul de Gardă.

Contactat de Ziarul de Gardă, avocatul fostului lider al PDM a declarat că anunțul de luni, 12 octombrie, al Procuraturii Generale privind sechestrul care urmează a fi pus pe averea din străinătate a lui Plahotniuc este un „artificiu menit să aducă dividende electorale candidatului actualei guvernări”.

„Domnul Plahotniuc este nedumerit de modul în care se face actul justiției la noi. Acum vreo 3 luni, am aflat din comunicatul Procuraturii Generale, că ar fi fost aplicat sechestru pe anumite bunuri. Atunci am adresat numeroase solicitări pentru a ni se prezenta încheierile prin care a fost aplicat sechestrul, pentru că procedural încheierile trebuie aduse la cunoștință persoanei vizate, dar nici până acum nu ni s-au adus la cunoștință. Dar iată că tot mai frecvent se fac comunicate de presă și declarații, în cadrul show-urilor televizate”, a declarat avocatul Lucian Rogac.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat ieri, 12 octomrbie, că proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Aceasta după ce Procuratura susține că a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău