Reacția lui Vlad Plahotniuc la propunerile Blocului ACUM privind funcțiile de președinte al Parlamentului și cea de premier

  • 26 Martie 2019 15:35
Reacția lui Vlad Plahotniuc la propunerile Blocului ACUM privind funcțiile de președinte al Parlamentului și cea de premier

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a afirmat că anunțul Blocului ACUM privind propunerea lui Andrei Năstase la funcția de președinte al Parlamentului și a Maiei Sandu - la funcția de premier „este straniu”.

Vlad Plahotniuc susține că Blocul ACUM a refuzat să participe la negocierile cu PDM, argumentând că nu ar fi vrut funcții, iar acum a venit cu aceste propuneri. Potrivit liderului PDM pentru a obține aceste funcții, este nevoie de negocieri, iar formațiunea sa este gata în continuare să discute cu cei de la Blocul ACUM.

În același timp, Vlad Plahotniuc a mai spus, după întrevederea cu președintele Igor Dodon, că Partidul Democrat este deschis în continuare pentru discuții cu toate partidele parlamentare în vederea creării unei coaliții majoritare.

„PDM are intenția de a forma cât mai curând posibil o majoritate parlamentară ca să stabilizăm situația în țară, să oprim incertitudinea și să ne preocupăm cu rezolvarea problemelor oamenilor”, a declarat el.

Menționăm că și Blocul ACUM este așteptat în aceste momente pentru a avea discuții cu Igor Dodon referitor la formarea unei majorități parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:6,69 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău