Reacția lui Igor Dodon după ce PSRM și PDM au rămas fără majoritate parlamentară: Sunt gata să susțin și o altă formulă guvernamentală în care un rol mai important să-l aibă PAS și Platforma DA

  • 18 Iunie 2020 09:36
Reacția lui Igor Dodon după ce PSRM și PDM au rămas fără majoritate parlamentară: Sunt gata să susțin și o altă formulă guvernamentală în care un rol mai important să-l aibă PAS și Platforma DA

Președintele Igor Dodon susține că lipsa unui număr suficient de voturi pentru majoritatea parlamentara actuală nu reprezintă încă o criza politica și destabilizare, fiindcă actualul Guvern oricum își va continua activitatea.

„Ca să curmăm din rădăcină planurile lui Plahotniuc și Șor, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM si PPDA să dea dovada de responsabilitate politica, sa caute impreuna cele mai bune solutii pentru ca in Parlamentul Republicii Moldova sa nu fie instaurat haosul si anarhia. Oligarhii au inca suficienți bani din miliardul furat sa cumpere deputați din toate partidele, nu doar din PDM, dar in acelasi timp numarul deputaților integri la acesta etapa este mult mai mare decat al celor care se vând”, a declarat Igor Dodon.

El afirmă că există mai multe soluții pentru a depăși această situație. „Eu sunt in egala măsura gata sa susțin atat actuala guvernare, cât și o alta formulă guvernamentală, în care un rol mai important să-l aibă PAS si PPDA, daca aceste partide se simt cu adevarat pregătite sa își asume responsabilități in gestionarea actualei crize sanitare si economice”, a spus Igor Dodon. 

De asemenea, el a menționat că ar putea susține și varianta alegerilor antivipate, având în vedere că PAS își dorește acest lucru, „daca avem certitudinea ca o astfel de soluție este in interesul cetatenilor”. „Dacă însă se va ajunge la blocarea activității actualului govern sau la demiterea lui, la lăsarea tarii fara guvernare, responsabili in fata cetatenilor vor fi cei care impreuna cu Plahotniuc si Sor au participat la instaurarea haosului si la punerea in pericol a cetatenilor”, a mai afirmat Dodon, într-o postare pe Facebook. 

Menționăm că PDM și PSRM rămân fără majoritate parlamentară după ce deputatul PDM, Eufrosinia Grețu, a anunțat că aderă la Pro Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău