Reacția lui Cavcaliuc la anunțul Procuraturii: Este o comandă politică

  • 15 Februarie 2021 18:09
Reacția lui Cavcaliuc la anunțul Procuraturii: Este o comandă politică

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, susține că nu a fost citat până acum la Procuratură, iar despre reluarea procedurilor penale în privința sa a aflat din presă. Într-o adresare video publicată pe Facebook, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că astăzi a constat că justiția din Republica Moldova se face în continuare la televizor. El spune că aceste acțiuni sunt o comandă politică. Ba chiar mai mult, știe de la cine vine această comandă, în ce circumstanțe și de ce. Însă alte detalii nu a oferit, transmite IPN.

„Și vreau să le spun acelor persoane care au făcut lucru, folosind instituțiile statului în acest sens, că eu nu mă tem. Unu – nu am de gând să plec din țară. Doi – voi lupta și îmi voi demonstra nevinovăția. Trei – toate probele, care arată vinovăția acestei persoane care a comandat această răfuială cu mine prin justiția moldovenească, sunt salvate peste hotare. Și indiferent dacă eu voi fi mort sau o să mă închideți în pușcărie, societatea noastră, comunitatea internațională, va afla cine și cu ce scop a comandat acest lucru prin justiția moldovenească care, cu părere de rău, este controlată politic”, a menționat fostul șef adjunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc, care este și liderul Partidului Acasă Construim Europa, spune că această comandă vine și în contextul activității sale politice. Or, abia acum, după doi ani de la plecarea sa din funcție, s-a decis reluarea unor procese și intentarea altora. El afirmă că pe parcursul carierei sale nu a fost sancționat niciodată.

Procuratura Generală a anunțat astăzi, 15 februarie, că anulat ordonanțele de neîncepere a urmăririi penale emise anterior de Procuratura Anticorupție în privința fostului șef-adjunct al IGP și a dispus reluarea procesului penal. Totodată, a dispus pornirea a două dosare penale pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău