Alexandr Stoianoglo acuză actuala putere că l-ar persecuta, după ce Consiliul Superior al Procurorilor a prelungit cercetările într-un caz de o presupusă îmbogățire ilicită

  • 06 August 2022 14:22
Alexandr Stoianoglo acuză actuala putere că l-ar persecuta, după ce Consiliul Superior al Procurorilor a prelungit cercetările într-un caz de o presupusă îmbogățire ilicită

Alexandr Stoianoglo acuză actuala putere că l-ar persecuta, după ce Consiliul Superior al Procurorilor a prelungit cercetările într-un caz de o presupusă îmbogățire ilicită a acestuia.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, acuză actuala guvernare, că, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneți și Curții Europene a Drepturilor Omului, ar continua să-l persecute.
 
 
Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât, vineri, să prelungească mandatul procurorului anticorupție Victor Furtună, pentru a examina o sesizare pe numele lui Alexandr Stoianoglo, care ar deține un apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați.
 
Contractul de vânzare-cumpărare al apartamentului, pe numele fiicei sale, a fost încheiat în 2015 când tânără avea doar 19 ani, iar veniturile legale obținute de ea în acel an fiind de doar 400 de lei, potrivit presei.
 
Alexandr Stoianoglo menționează într-o postare pe rețelele de socializare că a devenit procuror general în noiembrie 2019, iar apartamentul fiice sale, la care oamenii legii ar face trimitere, a fost procurat în anul 2015. El spune că în acea perioadă nu era nici deputat în Parlament, nici nu deținea o altă funcție publică. Din acest motiv, nu poate fi subiectul unei astfel de infracțiuni. CSP l-a desemnat, la începutul lunii octombrie anul trecut, pe procurorul anticorupție Victor Furtună să investigheze acuzațiile aduse de deputatul Lilian Carp la adresa lui Alexandr Stoianoglo.
 
 
Parlamentarul a depus o sesizare la CSP în care îl acuza pe procurorul general de corupție și abuz în serviciu. Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcție în toamna anului trecut, fiind cercetat pentru abuz în serviciu, corupție, fals în declarații, depășirea atribuțiilor. El se află în „eliberare provizorie sub regim judiciar”.
 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău