Reacția INP la refuzul polițistului de a vorbi în limba rusă cu un șofer (ZDG)

  • 15 Ianuarie 2019 13:50
Reacția INP la refuzul polițistului de a vorbi în limba rusă cu un șofer (ZDG)

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) susține că inspectorul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer stopat în trafic a acționat legal și că acesta nu avea obligația de a răspunde întrebărilor într-o altă limbă decât cea de stat, scrie Ziarul de Gardă.  

Potrivit sursei citate, contactat telefonic, serviciul de presă al INP ne-a comunicat că inspectorii de patrulare sunt obligați să vorbească în limba de stat. Totodată, nu există vreo prevedere expresă care să specifice că un inspector de patrulare trebuie să vorbească în limba pe care o cunoaște șoferul. Totuși, în cazul în care un șofer nu cunoaște limba de stat, acesta poate solicita un traducător.

Menționăm că un polițist a refuzat să-i vorbească unui șofer în limba rusă, declarând că-i va vorbi în limba română și că nu este obligat să-i vorbească în altă limbă. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a declarat indignată de refuzul polițistului de a vorbi în limba rusă, l-a acuzat că a încălcat legea și a afirmat că așteaptă o reacție de la Ministerul Afacerilor Interne. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău