Reacția guvernului privind diploma de Bacalaureat a lui Gaburici

  • 31 Martie 2015 17:32
Reacția guvernului privind diploma de Bacalaureat a lui Gaburici

Premierul Chiril Gaburici nu deține diplomă de Bacalaureat.

Acest lucru a fost comunicat anterior în mod oficial presei, se arată într-un comentariu al serviciului de presă al Guvernului ca reacție la informațiile apărute în presă care citează un document semnat de ministrul educației Maia Sandu.

”Înmatricularea la ASEM a lui Chiril Gaburici nu s-a făcut în baza unei diplome de Bacalaureat, fapt făcut public de Premier. Înmatricularea la instituțiile de învățământ superior a avut loc, în conformitate cu cadrul legal de la acea vreme, care permitea accesul la studii superioare fără diplomă de Bacalaureat”, se arată în precizarea Guvernului.

La moment, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe informațiile tirajate în campania de presă privind studiile Premierului și verifică inclusiv versiunea prin care dosarul original de studii să fi fost substituit, ceea ce ar explica și eventuala apariție a unei diplome de Bacalaureat cu însemne de falsificare.

Potrivit guvernului, informațiile apărute în presă privind diploma de Bacalaureat a lui Chiril Gaburici ”este ruptă din contextul unui raport mai larg al Ministerului Educației oferit Parlamentului și prezentată în mod eronat”.

În răspunsul semnat de ministrul Educației, Maia Sandu, la o interpelare din partea deputatului, Valeriu Munteanu, se arăta că ”Din datele prezentate reiese că dosarul penal este deschis (...) pe faptul deținerii de către prim-ministrul Chiril Gaburici a diplomei de bacalaureat care poartă semne de falsificare” care, din informațiile noastre nu există”.

”În lipsa informației de la ASEM, Ministerul Educației nu poate identifica diploma de studii medii de cultură generală în baza căreia a fost înmatriculat domnul Chiril Gaburici”, se mai arată în răspunsul semnat de Maia Sandu.

Ministrul Educației se referă și la anumite ”inadvertențe” privind înmatricularea lui Chiril Gaburici la Universitatea Slavonă și Academia de Studii Economice și susține că a sesizat Procurorul General ”în vederea investigării inadvertențelor semnalate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
18,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău