Reacția Guvernului la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din R. Moldova

  • 14 Februarie 2019 15:40
Reacția Guvernului la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din R. Moldova

Guvernul R. Moldova a prublicat o reacție la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din R. Moldova, unele activități ale cărora ar avea legături cu angajați ai Executivului.

Potrivit unui comunicat al instituției, în ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii din cadrul instituțiilor publice, reprezentanții Guvernului precizează că din bugetul de stat sunt achitați peste 200 de mii de angajați, iar Guvernul Republicii Moldova nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi. „Mai mult, aceștia au diverse opțiuni politice, opinii, iar statul este obligat să păstreze granița dintre lupta cu fenomenul FakeNews și garantarea libertății de exprimare a cetățenilor. De aceea, în scopul combaterii fenomenului de FakeNews vom solicita informații suplimentare de la compania Facebook”, se mai arată în comunicat. 

Menționăm că Facebook a anunțat că a șters 28 de pagini și 168 de conturi, precum și 8 conturi de pe Instagram din cauza „comportamentului neautentic coordonat”. 

Reprezentanții companiei mai afirmă că aceste pagini postau și promovau articole de satiră, imagini manipulatoare și au răspândit informații false. De asemenea, au fost cheltuiți peste 20.000 de dolari pentru promovarea pe Facebook a acestor pagini. Reprezentanții Facebook susțin că deși persoanele care stau în spatele acestor pagini și conturi își ascund identitatea, unele activități sunt legate de angajați ai Guvernului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău