Reacția Guvernului de la Chișinău la intenția Bucureștiului de a cumpăra portul Giurgiulești

  • 30 Septembrie 10:13

Autoritățile din Republica Moldova confirmă că se află în discuții cu Bucureștiul în ceea ce privește eventualele investiții ale României în Portul Internațional Liber Giurgiulești situat la Dunăre. O declarație în acest sens a făcut purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, pentru Radio Chișinău.

Reacția Guvernului de la Chișinău la intenția Bucureștiului de a cumpăra portul Giurgiulești

„Este o idee discutată și care se află pe agenda noastră bilaterală. Prim-ministrul Dorin Recean este foarte focusat pe atragerea investițiilor în țara noastră, în special în proiecte de infrastructură, iar acest lucru îl face și acum în vizita sa de lucru la Berlin”, a menționat Daniel Vodă.

Amintim că, zilele trecute, premierul român Marcel Ciolacu a vorbit, într-o intervenție televizată la Digi24, despre intenția Bucureștiului de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că România va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei.

Premierul spune că ministrul Transporturilor a avut discuții în acest sens cu BERD, care este proprietara portului.

Între timp, tot săptămâna trecută, Ministerul Infrastructurii de la Chișinău a prezentat Proiectul de Dezvoltare a Portului de Stat Giurgiulești. Proiectul este unul major, costul lucrărilor fiind de aproximativ estimativ al lucrărilor este de aproximativ 34 de milioane de dolari. Ministrul Andrei Spânu a spus atunci că autoritățile planifică ca până în 2028 portul să fie deja funcțional. Potrivit oficialului, dezvoltarea acestui obiect este un proiect ambițios, care cere investiții și timp, dar care odată realizat va aduce beneficii nu doar pentru agricultorii și cetățenii din Republica Moldova, dar pentru toată regiunea.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău