Reacția FMF la operațiunea de amploare CNA – Europol, într-un dosar al meciurilor trucate

  • 08 Decembrie 2020 15:06
Reacția FMF la operațiunea de amploare CNA – Europol, într-un dosar al meciurilor trucate

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a venit cu o reacție în urma acțiunilor Centrului Național Anticorupție (CNA) și Europol referitor la un dosar privind meciurile trucate.

„Federația Moldovenească de Fotbal susține totalmente acțiunile CNA și dă asigurări că va colabora în continuare cu organele de drept abilitate pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate. În acest sens, FMF intenționează să semneze un Memmorandum cu Ministerul de Interne și alte structuri de forță abilitate să stopeze corupția din fotbal. FMF este împotriva corupției și va depune eforturi maxime pentru ca cei implicați în acte de corupție să fie sancționați conform legii”, a comunicat Federația.

Amintim că, astăzi, Centrul Național Anticorupție a anunțat despre cercetarea penală a unsprezece persoane, care activează în domeniul fotbalului, în cadrul unei cauze, pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. Printre cei vizați sunt președinți ai cluburilor de fotbal din Republica Moldova, antrenori, directori de școli sportive specializate și jucători care reprezintă 5 echipe din cele 10 care evoluează în Divizia Națională. Patru persoane au fost reținute. 

Operațiunea s-a derulat în comun cu reprezentanții EUROPOL și UEFA, care au acordat asistență tehnică, informațională și analitică anchetatorilor pentru investigarea completă și multidimensională a tuturor circumstanțelor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău