Reacția deputatului Ilan Șor după ce a rămas fără imunitate parlamentară

  • 27 Mai 2022 12:20
Reacția deputatului Ilan Șor după ce a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Ilan Șor, care a rămas joi fără imunitate parlamentară, vine cu acuzații dure în adresa guvernării, precizând că de fapt cei care au furat miliardul acum „s-au oploșit” în Partidul Acțiune și Solidaritate. El afirmă că imunitatea i se ridică de fiecare dată când în țară este criză socială, transmite IPN.

„Dacă nu mă înșală memoria, doar în acest mandat, ea mi-a fost ridicată de vreo 10 ori. Spuneți-mi, dar câte imunități am eu în total, 100, 200, 500, 700? Voi luați câte o pagină din dosarul fabricat de voi, o împărțiți pe litere și pentru fiecare literă îmi ridicați imunitatea. Asta de fiecare dată când ne confruntăm cu o nouă criză socială. Când n-aveți ce le pune oamenilor pe masă, le vindeți imunitatea mea. Voi chiar credeți că toți în jur sunt idioți?”, a scris Ilan Șor într-un comentariu.

Potrivit lui, cei din PAS au interesul să ascundă adevărul despre furtul miliardului și adevărații beneficiari, pentru că fac parte din schemă.

Deputatul Ilan Șor a rămas pe 26 mai fără imunitate parlamentară. Votul a fost dat de deputați după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a prezentat în plen cererile în care acesta este vizat. Parlamentarului i se impută articolele „spălarea banilor” și „escrocherie” din Codul Penal.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Șor a obținut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo ședință la Parlament.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău