Reacția CUC la informațiile despre pretinse acte teroriste răspândite de către exponenții de la Tiraspol

  • 30 Martie 16:07
Reacția CUC la informațiile despre pretinse acte teroriste răspândite de către exponenții de la Tiraspol

Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate s-a aflat în centrul discuțiilor desfășurate în cadrul ședinței săptămânale a Comisiei Unificate de Control din 30 martie 2023. Delegația Republicii Moldova și-a reafirmat poziția privind necesitatea eliminării oricăror posturi amplasate în Zona de Securitate fără acceptul Comisiei Unificate de Control, anunță Biroul Politici de reintegrare.

Drept reacție la informațiile despre pretinse acte teroriste răspândite de către exponenții Tiraspolului, inclusiv prin intermediul mass-media, delegația Chișinăului a atras atenția asupra unor mecanisme ale operațiunii de menținere a păcii, pe care le-au încălcat structurile de forță transnistrene.

Printr-o declarație adresată Comisiei Unificate de Control, delegația Republicii Moldova a evidențiat că neinformarea și neimplicarea în modul stabilit a observatorilor militari și a organelor de drept constituționale pune sub îndoială concluziile reprezentanților regiunii transnistrene. Or, presupusele fapte, dacă au avut loc, ar fi trebuit semnalate la momentul producerii lor, pentru a declanșa mecanismele operațiunii de pacificare în vederea neadmiterii destabilizării situației în Zona de Securitate și efectuării unei anchete obiective.

Delegația Republicii Moldova a dezaprobat recurgerea la procedeele manipulatorii, a cerut renunțarea la acțiunile provocatoare și respectarea actelor de bază ale operațiunii de pacificare pe râul Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Câțiva nori
Umiditate:59 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău