Reacția Crimeii la solicitarea NATO adresată Rusiei de a părăsi peninsula

  • 23 Mai 2019 13:45
Reacția Crimeii la solicitarea NATO adresată Rusiei de a părăsi peninsula

Într-un interviu acordat RT, deputatul Consiliului de Stat al Republicii Crimeea, Vladislav Ganjara, a comentat declarația președintelui Comitetului militar al NATO, generalul Sir Stuart Peach, care a făcut apel la Federația Rusă să părăsească Peninsula Crimeea, întrucât Alianța Nord-Atlantică nu recunoaște apartenența rusă a Crimeii și invită Rusia să părăsească peninsula, relatează Rador.

"Auzim pentru a nu știu a câta oară declarații fără sens din partea oficialilor NATO cu privire la apartenența rusă a Crimeei și despre ce ar trebui să facă Rusia în peninsulă. Oficialii acestor structuri vorbesc de cinci ani la rând despre același subiect, fapt care nu are niciun efect asupra nimănui.

Alianța Nord-Atlantică nu se poate împăca până în momentul de față cu faptul că planurile NATO privind amplasarea unor anumite unități ale forțelor armate și desfășurarea lor în Crimeea de către reprezentanții acestei alianțe nu s-au realizat", a susținut Ganjara.


Deputatul a menționat că, în ultima perioadă, într-adevăr se remarcă o activitate intensă a forțelor NATO în apele teritoriale ale Mării Negre.
"S-a intensificat activitatea zborurilor de recunoaștete deasupra Peninsulei Crimeea. Interesul față de Republica Crimeea din păcate nu este unul sănătos", a conchis deputatul.

 Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău