Reacția Centrului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească după decesul medicului din cauza COVID-19: Membrii echipelor sunt supuși unui risc enorm. Ajutați-ne să salvăm cetățenii noștri

  • 30 Martie 2020 18:10
Reacția Centrului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească după decesul medicului din cauza COVID-19: Membrii echipelor sunt supuși unui risc enorm. Ajutați-ne să salvăm cetățenii noștri

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a venit cu o solicitare către toți reprezentanții mass-media după ce o angajată a instituției, Ecaterina Litvinschi, a decedat din cauza COVID-19.

„Ajutați-ne să salvăm cetățenii noștri. Membrii echipelor de asistență medicală urgentă sunt supuși unui risc enorm, medicii noștri sunt în prima linie de luptă împotriva Coronavirusului. Zilnic, ei îndură dificultăți pentru ca noi să fim în siguranță și să stopăm răspândirea COVID-19. Până în ultimul moment am sperat că doamna Ecaterina Litvinschi va trece cu brio provocarea COVID-19, însă nu a reușit. Pentru noi e o pierdere enormă, nu am ieșit cu o reacție în mass-media, nu pentru că am uitat sau pentru că nu însemna nimic, dar deoarece nu dorim să aducem panică în casele Dumneavoastră. Stimați reprezentanți a mass-mediei nu stipulați în materialele dumneavoastră informații, care nu reprezintă realitatea, ci doar o parte abordată în conformitate cu politicile editoriale. În aceste clipe grele pentru toți cetățenii Republicii Moldova, ar trebui să unim forțele în lupta cu pandemia COVID-19. Nu este cazul să facem show-uri din moartea unui medic de urgență, să învinuim autoritățile, să înrăim poporul și să căutăm doar părțile negative ale sistemului medical. IMSP CNAMUP nu intenționează limitarea libertății presei sau restricționarea accesului oamenilor la informație, Vă rugăm să verificați toate informațiile înainte de a le difuza. Pe durata stării de urgență uitați de orgolii și nu faceți politică, hai să salvăm vieți împreună!”, se arată în comunicatul Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Menționăm că Ecaterina Litvinschi, în vârstă de 79 de ani, a fost a doua persoană din R.Moldova care s-a stins din cauza COVID-19.

Nepotului medicului a declarat că femeia ar fi contaminat boala după ce a a fost trimisă la un pacient fără ca să fie avertizată de Serviciul 112 că acesta avea simptome de Covid-19 și nu a îmbrăcat echipamentul special. 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău