Reacția Casei Albe față de Acordul semnat între Moscova și Kiev

  • 18 Decembrie 2013 10:41
Reacția Casei Albe față de Acordul semnat între Moscova și Kiev

Guvernul Ucrainei a suspendat la 21 noiembrie pregătirile pentru asocierea cu UE, iar președintele Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de asociere la summitul Parteneriatului Estic.

Niciun acord între Moscova și Kiev nu va răspunde preocupărilor exprimate în stradă, în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, după anunțul făcut de președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin și Viktor Ianukovici, privind încheierea mai multor acorduri menite să elimine unele bariere comerciale. 

Statele Unite ale Americii vor studia detaliile acordului ruso-ucrainean privind investirea sumei de 15 miliarde de dolari în titluri de stat din Ucraina și reducerea prețului la gaz pentru ucraineni, însă consideră că acest acord nu va rezolva problema protestelor din Ucraina, a subliniat oficialul american. Statele Unite i-au cerut guvernului ucrainean să intre într-un dialog imediat cu opoziția.

Guvernul Ucrainei a suspendat la 21 noiembrie pregătirile pentru asocierea cu UE, iar președintele Viktor Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de asociere la summitul Parteneriatului Estic. Suspendarea procesului de asociere a declanșat proteste de amploare în Kiev și în alte orașe din Ucraina, sute de mii de manifestanți pro-europeni cerând demisia președintelui Viktor Ianukovici și a premierului Mikola Azarov și organizarea de alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău