REACȚIA autorităților de la Chișinău față de decretul lui Șevciuk

  • 09 Septembrie 2016 18:20
REACȚIA autorităților de la Chișinău față de decretul lui Șevciuk

Biroul pentru Reintegrare declară că a luat act cu consternare de decretul liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, cu privire la punerea în aplicare a rezultatelor așa-zisului „referendum republican din 17 septembrie 2006”, privind „independența” Transnistriei și „aderarea ulterioară a acesteia la Federația Rusă”.Autoritățile de la Chișinău califică…

Biroul pentru Reintegrare declară că a luat act cu consternare de decretul liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, cu privire la punerea în aplicare a rezultatelor așa-zisului „referendum republican din 17 septembrie 2006”, privind „independența” Transnistriei și „aderarea ulterioară a acesteia la Federația Rusă”.

Autoritățile de la Chișinău califică acest act ca fiind nul, având în vedere faptul că a fost emis de către o autoritate neconstituțională, în baza unui referendum desfășurat în mod ilegal pe o parte din teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

„Un atare comportament sfidător și reprobabil merită să fie cu atât mai mult blamat în condițiile relansării recente a negocierilor vizând reglementarea conflictului transnistrean și necesității soluționării problemelor stringente cu care se confruntă populația de pe ambele maluri ale Nistrului”, se arată într-o declarație a Biroului pentru Reintegrare. Drept urmare, autoritățile moldovene solicită actorilor internaționali să ia atitudine, pentru a evita un derapaj în procesul de negocieri în problema reglementării transnistrene.

Vom aminti că liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret privind punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2006 la care 97 la sută dintre transnistreni au votat pentru independența regiunii secesioniste și aderarea ei ulterioară la Federația Rusă. Decretul mai prevede ajustarea completă a legislației transnistrene la cea rusească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău