Reacția autoritățile în sănătate din R. Moldova privind suspendarea temporară a utilizării vaccinului AstraZeneca în alte țări

  • 11 Martie 2021 17:35
Reacția autoritățile în sănătate din R. Moldova privind suspendarea temporară a utilizării vaccinului AstraZeneca în alte țări

După ce Austria, Danemarca și mai nou Italia au suspendat temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, după înregistrarea unor cazuri de coagulare a sângelui la persoanele imunizate, autoritățile de sănătate din Republica Moldova și specialiștii în imunizare, susțin că potrivit informațiilor disponibile până în prezent, incidența formării cheagurilor de sânge la persoanele vaccinate cu AstraZeneca, nu este mai mare decât cel observat în rândul populației generale.

”Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, urmăresc derularea campaniei și analizează minuțios fiecare eveniment advers post-imunizare. Până în prezent, în Republica Moldova, au fost administrate 9341 de doze de vaccin AstraZeneca, fiind înregistrate 303 reacții adverse ușoare, care nu prezintă niciun pericol pentru viața și sănătatea celor vaccinați”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Vaccinul AstraZeneca este listat spre utilizare de urgență de către Organizația Mondială a Sănătății și utilizat în milioane de doze în Marea Britanie, Uniunea Europeană și Australia, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău