Reacția Agenției Rezerve Materiale la acuzațiile unor deputați referitor la blocarea repartizării motorinei donate de România

  • 26 Mai 2021 16:16
Reacția Agenției Rezerve Materiale la acuzațiile unor deputați referitor la blocarea repartizării motorinei donate de România

Agenția Rezerve Materiale a venit cu o replică după acuzațiile mai multor deputați că ar bloca repartizarea celor 6000 de tone de motorină donate de România fermierilor din Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

Instituția le solicită agricultorilor să nu permită manipularea și atragerea lor în jocuri politice, în special pe perioada campaniei electorale, dar să dea dovadă de calm și înțelegere, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Agenția susține că primele două garnituri de tren cu motorină, din cele cinci, au ajuns la Baza de produse petroliere din orașul Ocnița a companiei Tirex-Petrol.

Totodată, Camera de Comerț și Industrie a anunțat că efectuează expertiza calității motorinei, care durează 10 zile lucrătoare de la data prelevării probelor, mai notează agenția, deși Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din România a prezentat date ce confirmă că motorina este de tipul EURO 5, conformă standardelor europene.

Agenția Rezerve materiale mai dă asigurări că motorina românească nu va fi amestecată cu motorina companiei Tirex-Petrol și nici nu va fi înlocuită cu aceasta.

Instituția a fost acuzată că ar bloca distribuirea celor 6000 de tone de motorină oferite de România, pe motive politice, la indicația liderului PSRM, Igor Dodon. Deputații Alexandru Slusari, de la Platforma DA, și Radu Marian, de la Partidul Acțiune și Solidaritate au atenționat că nu a fost elaborat încă un mecanism de distribuție și că, astfel, s-ar încerca să fie compromis ajutorul din partea României.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău