Reabilitarea drumului ce duce la vama Giurgiulești va fi finalizată în 2022

  • 15 Iulie 2021 12:42
Reabilitarea drumului ce duce la vama Giurgiulești va fi finalizată în 2022

Lucrările de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 76% pe primul lot și peste 35% pe al doilea, urmând să fie finalizate la începutul anului 2022. Detaliile proiectului au fost examinate astăzi de către reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) cu reprezentanții antreprenorului, care implementează contractul de reabilitare a 85,5 km ai drumului național M3 Chișinău – Giurgiulești, transmite MOLDPRES.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a podețelor, a șanțurilor de evacuare a apelor pluviale, amenajare a acceselor la proprietăți, construcție a trotuarelor, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din piatră spartă, a stratului de uzură, cât și a celor din macadam și binder. Proiectul este divizat în două sectoare și prevede reabilitarea sistemului rutier a 54,4 km ai primei secțiuni, ce traversează ieșirea din municipiul Comrat, satele Chirsova, Congaz și Svetlîi din UTA Găgăuzia, Balabanu, Aluatu și Chirilovca din raionul Taraclia, și construcția a 31,1 km de drum nou din secțiunea doi, ce trece prin localitățile Ciumai din raionul Taraclia, Burlăceni din raionul Cahul și orașul Vulcănești din UTA Găgăuzia, scrie sursa citată.

“Lucrările de reabilitare a drumului național, care duce la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești, înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de peste 76% pe primul lot și peste 35% pe al doilea”, indică ASD.

Costul total al lucrărilor de reparație și construcție a drumului național M3 constituie circa 30 milioane de euro, bani alocați din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Proiectul va fi finalizat integral în luna ianuarie a anului 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău