Reabilitarea a trei instituții medicale din Chișinău: Suma totală a lucrărilor este de peste 120 de milioane

  • 30 August 2022 11:19
Reabilitarea a trei instituții medicale din Chișinău: Suma totală a lucrărilor este de peste 120 de milioane

Primăria municipiului Chișinău informează că fost dat start lucrărilor de eficiență energetică a edificiului IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfânta Treime”.

Reabilitarea clădirii spitalului este parte a Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, ce include reabilitarea a încă 2 instituții medicale: Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” și Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”, unde la fel,  urmează să fie inițiate lucrările de reabilitare termică, se arată în comunicat.

Suma totală a lucrărilor pentru cele 3 spitale este de peste 120 de milioane de lei, iar Compania „Amina & S Services” din Azerbaidjan a fost desemnată câștigătoarea licitației internaționale pentru reabilitarea termică a instituțiilor medicale municipale.

Activitățile menționate sunt parte a ultimului lot din cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, care prevede în total eficientizarea termică a 23 de clădiri de menire socială din capitală.

Proiectul de eficientizare termică a edificiului Spitalului Clinic Municipal ,,Sfânta Treime” include: consolidarea structurii clădirilor, schimbarea tâmplăriilor, renovarea rețelei de termoficare interioară a clădirilor, a rețelei electrice și a sistemului de ventilare, instalarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de apă caldă și energie solară, renovarea ascensoarelor, activități care vor îmbunătăți condițiile de utilizare a clădirilor prin asigurarea confortului și securității pacienților.

Conform managerilor de proiect, vor fi aplicate tehnologii de ultimă generație în materie de energie verde care vor diminua esențial emisiile nocive pe fiecare din instituții.

E de menționat că, pe lângă cele 3 instituții medicale, Proiectul „Eficiența energetică și reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău” a fost implementat cu succes în 19 instituții de învățământ: 14 licee: „Nicolae Gogol”, „Petru Rareș”, „Onisifor Ghibu”, „Gloria”, „George Meniuc, „Natalia Dadiani”, „Vasile Vasilache”, „Nicolae Sulac”, „Vasile Alecsandri”, „Elena Alistar”, „Vasile Lupu”, „Bogdan Petriceicu Hașdeu”,  Gimnaziul internat nr. 3 și 5 grădinițe: 112, 127, 146, 167 și 225.

În prezent, toate cele 19 instituții beneficiare sunt pregătite pentru noul an de studii 2022-2023.

Valoarea totală a Proiectului este de peste 500 mil. lei și este implementat de Primăria municipiului Chișinău cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P (State donatoare - UE, Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău