Războiul din Ucraina ar putea dura 'luni, chiar ani', avertizează secretarul general al NATO

  • 06 Aprilie 2022 17:55
Războiul din Ucraina ar putea dura 'luni, chiar ani', avertizează secretarul general al NATO

Președintele rus Vladimir Putin nu a renunțat la dorința sa de a pune stăpânire pe toată Ucraina și războiul riscă să dureze ''luni, chiar ani'', a avertizat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit AFP și EF, citate de Agerpres.

''Nu avem indicii că Putin a renunțat la ambiția sa de a controla toată Ucraina și de a rescrie ordinea internațională. Trebuie să fim realiști. Războiul poate dura mult timp, câteva luni, chiar ani. Și acesta este motivul pentru care trebuie de asemenea să fim pregătiți pentru un parcurs lung, simultan în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, menținerea sancțiunilor și consolidarea apărărilor noastre'', a declarat Stoltenberg înaintea începerii unei reuniuni a miniștrilor de externe ai statelor din Alianța Nord-Atlantică.

El a reafirmat că Moscova pregătește o ofensivă în estul Ucrainei pentru a prelua controlul asupra întregii regiuni Donbas și a realiza ''o punte terestră'' cu Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău