Războiul ar mai putea dura între două și până la șase luni (consilier prezidențial ucrainean)

  • 04 Iunie 13:13
Războiul ar mai putea dura între două și până la șase luni (consilier prezidențial ucrainean)

Războiul cu Rusia ar mai putea dura între două și până la șase luni, a prezis consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, citat sâmbătă de dpa, potrivit Agerpres.

"Acesta (războiul - n.r.) s-ar putea prelungi între două și până la șase luni", a declarat vineri seară Podoliak într-un interviu cu portalul rus de opoziție Medusa.

În opinia sa, unul dintre principalii factori îl reprezintă capacitatea stocurilor de armament. Un alt factor hotărâtor este felul în care dispoziția s-ar putea schimba în Europa, Ucraina și Rusia.

Vor avea loc negocieri de pace doar dacă situația pe teren se va schimba și Rusia nu va mai avea impresia că își poate impune condițiile, a mai spus el.

Podoliak a avertizat că eventuale concesii teritoriale făcute Rusiei nu vor pune capăt războiului. Unele orașe, precum Mariupol și, în prezent, Severodonețk, unde au loc acum lupte aprige, pur și simplu nu mai există, a atras el atenția.

Consilierul prezidențial ucrainean a estimat pierderile Rusiei la circa 80.000 de oameni până în acest moment. În această cifră sunt incluse decesele din rândul armatei regulate, al separatiștilor proruși și al mercenarilor din grupul Wagner.

Podoliak a spus că, după un început dezastruos pentru Moscova, cu până la 1.000 de decese pe zi, pierderile actuale ale trupelor ruse și ucrainene sunt "comparabile".

Recent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile zilnice din tabăra ucraineană la 100 și până la 500 de morți și răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău