Război Israel-Hamas / O delegație a Hamas se află în vizită la Moscova

  • 26 Octombrie 2023 18:21
Război Israel-Hamas / O delegație a Hamas se află în vizită la Moscova

O delegație a Hamas, gruparea islamistă palestiniană care controlează Fâșia Gaza, se află într-o vizită la Moscova, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o conferință de presă, fără a oferi alte detalii, relatează Reuters.

Agenția de știri Ria Novosti, care citează o sursă din delegația palestiniană, a declarat că Abu Marzook, un important oficial Hamas, se numără printre membrii delegației aflate în vizită la Moscova.

Rusia are legături cu toți actorii cheie din Orientul Mijlociu, inclusiv cu Israelul, Iranul, Autoritatea Palestiniană și Hamas.

Moscova a afirmat în repetate rânduri că actuala criză din Orientul Mijlociu este rezultatul eșecului diplomației americane, și a cerut o încetare a focului între Israel și Hamas și reluarea discuțiilor pentru a se ajunge la un acord de pace.

Totodată, Maria Zaharova a declarat că adjunctul ministrului de externe iranian, Ali Baghiri Kani, se află și el în prezent în vizită la Moscova și a discutat cu adjunctul ministrului de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este principalul negociator iranian în domeniul nuclear.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău