RĂZBOI în Ucraina: Separatiștii condiționează retragerea armelor grele

  • 16 Februarie 2015 15:27
RĂZBOI în Ucraina: Separatiștii condiționează retragerea armelor grele

Rebelii proruși din estul Ucrainei au anunțat luni că nu vor începe retragerea armamentului greu de pe linia frontului înainte de oprirea 'totală' a tirurilor armatei, un anunț ce survine după unul similar din partea Kievului.

'Retragerea armelor grele (...) nu poate fi realizată decât în anumite condiții și în special după oprirea totală a tirurilor', a declarat, potrivit AFP, comandantul șef adjunct al forțelor separatiste din autoproclamata republică Donețk, Eduard Basurin, acuzând armata ucraineană de tiruri asupra aeroportului Donețk.

Anterior, armata ucraineană a anunțat că nu va putea începe luni, așa cum era prevăzut în acordul de încetare a focului, retragerea armamentului greu de pe linia frontului din estul Ucrainei, întrucât rebelii proruși își continuă atacurile.

Aceste anunțuri survin după intrarea în vigoare, la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, a armistițiului convenit săptămâna trecută la Minsk în cadrul negocierilor dintre liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei. Acordul de încetare a focului prevede ca, după intrarea în vigoare a armistițiului, părțile implicate în confruntările din estul ucrainean să înceapă retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău