Război în Siria: Ofensivă majoră a rebelilor la Alep

  • 11 Iulie 2016 12:58
Război în Siria: Ofensivă majoră a rebelilor la Alep

Grupări ale rebelilor din Siria au lansat luni o ofensivă majoră împotriva cartierelor controlate de regimul Assad în orașul Alep, după ce armata tăiase singura lor rută de aprovizionare, potrivit unui reporter AFP la fața locului și Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare…

Grupări ale rebelilor din Siria au lansat luni o ofensivă majoră împotriva cartierelor controlate de regimul Assad în orașul Alep, după ce armata tăiase singura lor rută de aprovizionare, potrivit unui reporter AFP la fața locului și Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întregul teritoriu sirian.

Orașul Alep, situat în partea de nord a Siriei, este divizat din 2012 între cartierele ocupate de regim, în vest, și cele controlate de grupări rebele, în est.

Forțele guvernamentale siriene au reușit să taie de facto săptămâna trecută ruta denumită Castello, ultima rută de aprovizionare a cartierelor controlate de rebeli, unde trăiesc circa 200.000 de persoane.

"Rebelii au lansat o vastă ofensivă pe patru fronturi împotriva forțelor regimului la Alep, în special în orașul vechi", divizat de asemenea, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

"Confruntări violente sunt în curs de desfășurare, dar rebelii nu au progresat din cauza bombardamentelor aeriene intense ale regimului în zonele de luptă", a adăugat acesta.

Rebelii au lansat circa 300 de rachete asupra sectoarelor din vestul Alepului, ucigând cel puțin cinci persoane, potrivit OSDO. Televiziunea de stat a relatat despre "opt civili uciși și 80 de persoane rănite în atacul terorist asupra cartierelor rezidențiale în Alep".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău