Război în Israel | Peste 500 de cetățeni ai R. Moldova s-au întors acasă, iar 253 au plecat spre Tel-Aviv

  • 13 Octombrie 2023 14:57
Război în Israel | Peste 500 de cetățeni ai R. Moldova s-au întors acasă, iar 253 au plecat spre Tel-Aviv

Din data de 7 octombrie până în prezent, 516 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă, iar în aceeași perioadă, 253 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv, transmite Guvernul.

MAEIE anunță că că Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează într-un mod alert, și în weekend, punând la dispoziție atât servicii consulare de urgență, cât și servicii obișnuite. În conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, pe perioadă stării de război, a fost hotărâtă eliberarea gratuită a titlurilor de călătorie pentru concetățenii noștri din Statul Israel, aflați în incapacitate de plată pe perioada stării de război.

La fel, Ambasada Republicii Moldova din Tel Aviv menționează că menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează, împreună cu statele partenere, inclusiv SUA, Egipt, România și Ucraina, la găsirea unor opțiuni fezabile pentru evacuarea lor din zonă. În plus, un funcționar consular a fost detașat în Egipt să ofere asistență cetățenilor noștri din Fâșia Gaza.

Aeroportul Internațional Ben Gurion rămâne deschis. Rugăm insistent toți cei care doresc să părăsească teritoriul Israelului să utilizeze zborurile regulate disponibile către Chișinău sau alte destinații apropiate.

Rugăm cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului să se înregistreze utilizând acest formular: https://shorturl.at/tvCR9. Până în prezent, 328 de cetățeni s-au înregistrat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău