Rata de imunizare cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 în R.Moldova este relativ joasă

  • 08 Iunie 2021 13:31
Rata de imunizare cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 în R.Moldova este relativ joasă

În Rep. Moldova numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză de vaccin a ajuns la aproape 367 de mii, ceea ce reprezintă aproximativ 11 la sută din populație, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Rata de imunizare cu ambele doze de vaccin este însă relativ joasă. Puțin peste 113 mii de cetățeni s-au imunizat complet sau aproximativ 3,4 la sută. În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 9400 de doze.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate peste 480 de mii de doze de vaccin împotriva Covid-19. Aproape 367 de mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză ceea ce constituie 11% din populație, în timp ce rata celor imunizați cu ambele doze ajunge la 3,3 la sută.

Reacții adverse după administrarea vaccinului sunt sub formă ușoară, cum ar fi febră, dureri de cap și dureri musculare. De asemenea, în cazul în care aceste simptome sunt de durată, se recomandă adresarea de urgență la medicul de familie, spune coordonatoarea campaniei naționale de imunizare Ninel Revenco.

Specialiștii au mai comunicat că după vaccinarea cu prima doză de vaccin, 363 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19. 

Potrivit autorităților din sănătate, în prezent, în Rep. Moldova sunt funcționale 520 de puncte de vaccinare, inclusiv cele mobile. Toate punctele de vaccinare sunt dotate cu vaccinuri suficiente, cum ar fi Astrazeneca, Sinovac și Sinopharm.

În următoarele zile de odihnă, pe 12 și 13 iunie, va fi organizat un nou maraton de vaccinare pe strada Nicolae Testemițeanu, nr 45, fiind recomandată programarea prealabilă pe site-ul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău