Răsturnare de situație în cazul licitației pentru cele 100 de autobuze pentru Chișinău (Mold-street)

  • 04 Iunie 2021 14:53
Răsturnare de situație în cazul licitației pentru cele 100 de autobuze pentru Chișinău (Mold-street)

Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a admis parțial contestația depusă de compania Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi vs Ticaret Anonim Sirketi, privind rezultatele procedurii de achiziție publică de Autobuze categoria M3 pentru Parcul urban de autobuze, inițiată de către Primăria Municipiului Chișinău, informează mold-street.com.

Totodată, potrivit sursei citate, ANSC a anulat decizia de atribuire a contractului de livrare a 100 de autobuze în valoare de circa 253 de milioane lei, câștigat de compania din Belarus, „în partea ce ține de evaluarea și acceptarea ofertei înaintată de către OAO „MAZ”, inclusiv toate actele subsecvente acesteia”.

Turcii iau locul belarușilor

ANSC a obligat primăria municipiului Chișinău, ca măsură de remediere, în termen de până la 10 zile de la primirea acestei decizii, să reevalueze oferta MAZ, primită în cadrul procedurii de achiziție publică nr. MD-1614258987702 din 02.04.2021, „în vederea aprecierii caracterului neconform al acesteia, cu luarea în considerare a constatărilor din partea motivată a prezentei decizii”.

Astfel câștigători ai licitației publice ar putea ajunge turcii de Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi vs Ticaret Anonim Sirketi, care au fost printre cei care au contestat rezultatele. Or, oferta companiei din Turcia s-a plasat pe locul doi, după cea a producătorului din Belarus.

Potrivit deciziei ANSC, Anadolu a adus mai multe argumente în care susținea că oferta MAZ ar fi una neconformă, iar producătorul belarus nu ar dispune de autocare cu asemenea capacitate și care să întrunească toate condițiile prevăzute de specificațiile tehnice.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău