Răspândirea intensă a variantei Omicron creează mediul ideal pentru apariția de noi mutații (ministrul german al sănătății)

  • 08 Februarie 2022 16:55
Răspândirea intensă a variantei Omicron creează mediul ideal pentru apariția de noi mutații (ministrul german al sănătății)

Rata de incidență a COVID-19 a atins marți în Germania un nou nivel maxim, în timp ce ministrul sănătății Karl Lauterbach exclude posibilitatea ca varianta Omicron a coronavirusului să însemne sfârșitul pandemiei și se opune relaxării restricțiilor, dar privește cu optimism către vară, consemnează agenția EFE, citată de Agerpres.

Cu 169.571 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, Germania a ajuns la o rată a infectărilor pe 7 zile de 1.426 la 100.000 de locuitori.

''În aceste momente, virusul are cele mai bune condiții pentru a continua să se dezvolte. Din punct de vedere epidemiologic este inimaginabil ca odată cu aceste cifre ridicate ale contagierilor să nu apară noi mutații'', avertizează ministrul german al sănătății într-o declarație acordată săptămânalului Stern.

Acesta nu împărtășește opiniile conform cărora odata cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 pandemia se va încheia. ''Putem doar să sperăm ca noile mutații să fie mai inofensive. Dar deocamdată nu este cazul, din păcate'', constată Karl Lauterbach.

Cu toate acestea, ministrul german al sănătății s-a arătat optimist că ''vom avea din nou o vară ca anul trecut''. Revenind însă la ce se întâmplă în prezent, el se împotrivește ridicării rapide a restricțiilor, întrucât aceasta ar avea ca efect prelungirea actualului val dominat de varianta Omicron.

''Redeschiderea va prelungi cu siguranță valul'', a atras atenția ministrul Karl Lauterbach, care s-a declarat ''surprins'' de dezbaterea pentru ridicarea restricțiilor promovată de unele partide politice și landuri germane. Conform estimărilor sale, vârful valului Omicron ar putea fi în Germania aproximativ la jumătatea acestei luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău